Quantcast
RWD - charging/electrical issue

Volvo RWD 200 Forum

INDEX FOR 10/2018(CURRENT) INDEX FOR 2/2002 200 INDEX [<<]  [>>]

 VIEW    REPLY TO THIS MESSAGE    PRINT   SAVE   A    A 

charging/electrical issue 200 1989

My otherwise faithful 1989 240 has developed a little problem and I hope someone experienced can give me a little help. At higher speeds on the highway, the little red battery light begins flickering and after a few minutes, the gauges also begin to go dead and the car starts to sputter. If I slow down immediately, power is restored, the gauges re-enliven and the sputtering stops. It will then run fine for a few minutes and then aforementioned cycle will begin again. On city streets with stop signs and lights, it runs fine. The problem is on the highway. The battery does not discharge when all this is happening but the electrical power begins to fade at consistently higher speeds until I slow down or stop. I suspect a voltage regulator issue or possibly a short? It is obvious the alternator is charging the battery but something is interfering with the electrical system at higher rpms. Any ideas from you electrical troubleshooters? Denis in Tucson, AZ

 





[about brickboard ads]

THREADED THREADED EXPANDED FLAT PRINT ALL
MESSAGES IN THIS THREAD

New charging/electrical issue [200][1989]
posted by  denisv  on Sat Feb 3 14:31 CST 2018 >

[about brickboard ads]

Cut and paste link:

<< < > >>


Users marked in green are currently online.

©Jarrod Stenberg 1997-2016. All material except where indicated.


Brickboard.com is not affiliated with nor sponsored by AB Volvo, Volvo Car Corporation, Volvo Cars of North America, Inc. Brickboard.com is a Volvo owner/enthusiast site, similar to a club, and does not intend to pose as an official Volvo site. The official Volvo site can be found here.

All participants agree to these terms.
Powered by Denizen - Custom Software for Enthusiasts