Quantcast
RWD - No useable clutch pedal, despite new linkage / clutch

Volvo RWD 444-544 Forum

INDEX FOR 9/2019(CURRENT) INDEX FOR 4/2002 444-544 INDEX [<<]  [>>]

 VIEW    REPLY TO THIS MESSAGE    PRINT   SAVE   A    A 

No useable clutch pedal, despite new linkage / clutch 444-544 1964

I've been putting the finishing touches on a B20 build for my '64 544. Part of that included a new clutch (because, well, it would be silly not to.)

The motor / crank comes from a 1975 240, so it is of the 8 bolt variety (though I don't know why that would matter much.) I ordered an OEM Sachs clutch kit.

With everything installed and the adjuster run out as far as it goes, there is barely any usable clutch, MAYBE about 2 inches from the floor (if not less). At first I thought it was the result of sloppy linkage pieces, but those have all been replaced with new parts.

As best I can tell, the clutch fork doesn't appear to be bent.

As it is, the car isn't really driveable. I'm stumped. Any ideas or suggestions would be appreciated.

Thanks as always.
--
http://dylans544.blogspot.com






THREADED THREADED EXPANDED FLAT PRINT ALL
MESSAGES IN THIS THREAD

New No useable clutch pedal, despite new linkage / clutch [444-544][1964]
posted by  Dylan Berichon  on Wed Aug 21 11:35 CST 2019 >

Cut and paste link:

<< < > >>


Users marked in green are currently online.

©Jarrod Stenberg 1997-2016. All material except where indicated.


Brickboard.com is not affiliated with nor sponsored by AB Volvo, Volvo Car Corporation, Volvo Cars of North America, Inc. Brickboard.com is a Volvo owner/enthusiast site, similar to a club, and does not intend to pose as an official Volvo site. The official Volvo site can be found here.

All participants agree to these terms.
Powered by Denizen - Custom Software for Enthusiasts