Quantcast
RWD - Temp reads high after tcb bypass

Volvo RWD 200 Forum

INDEX FOR 8/2019(CURRENT) INDEX FOR 6/2008 200 INDEX [<<]  [>>]

 VIEW    REPLY TO THIS MESSAGE    PRINT   SAVE   A    A 

Temp reads high after tcb bypass 200

I flushed the coolant, replaced radiator hoses and thermostat (though it's a Murray brand w/o the bleeder pin thing), I also put on the jumper wire between pins 1 & 3 where the temp compensator board was installed.

Once warmed up, within 7 to 10 min, the temp gauge is at 10:00, just below the red.

I'm assuming this is not normal correct?

Once I get the car back tonight I'll check the wire to temp sensor.

Is there a way to check the water pump?

The upper radiator hose gets very hot, lower hose hot at pump and eventually gets warm at radiator.

I believe it's getting flow through radiator so am wondering about the pump.

Thanks for your insights.

Mike






THREADED THREADED EXPANDED FLAT PRINT ALL
MESSAGES IN THIS THREAD

New Temp reads high after tcb bypass [200]
posted by  someone claiming to be macs70GLT  on Wed May 29 19:41 CST 2019 >

Cut and paste link:

<< < > >>


Users marked in green are currently online.

©Jarrod Stenberg 1997-2016. All material except where indicated.


Brickboard.com is not affiliated with nor sponsored by AB Volvo, Volvo Car Corporation, Volvo Cars of North America, Inc. Brickboard.com is a Volvo owner/enthusiast site, similar to a club, and does not intend to pose as an official Volvo site. The official Volvo site can be found here.

All participants agree to these terms.
Powered by Denizen - Custom Software for Enthusiasts