Quantcast
RWD - 940 runs fine when cold - 1 hr,then stalls out/no start when hot

Volvo RWD 900 Forum

INDEX FOR 4/2019(CURRENT) INDEX FOR 10/2008 900 INDEX [<<]  [>>]

 VIEW    REPLY TO THIS MESSAGE    PRINT   SAVE   A    A 

940 runs fine when cold - 1 hr,then stalls out/no start when hot 900

Trying to help out a friend still driving his 940 sedan. Car is in regular
use, driving between Albany and NYC weekly.

On a trip to DC last Thursday, the car made it into the city, then stalled
as he parked it in a garage. Started when cool; took to a local shop that couldn't repeat the problem.

tried to drive back to NYC, got to baltimore, where the car stalled. then would run for about fifteen minutes before stalling out and needing to sit.

How many folks think this is radio supression relay? (FAQ suggested cause) Anything else?

Thanks for your help. The car recently had a coil installed, and a used crank sensor for a similar symptom of, except the car just wouldn't start.

It's been a while since I gave up my 945 Wagon, so just coming back for some
advice. The trick is proving the fix is made -- it seems not to want to stall 'til you've driven 1/2 hr and are in a really inconvenient place!






THREADED THREADED EXPANDED FLAT PRINT ALL
MESSAGES IN THIS THREAD

New 940 runs fine when cold - 1 hr,then stalls out/no start when hot [900]
posted by  lark4dr  on Tue Apr 9 21:05 CST 2019 >

Cut and paste link:

<< < > >>


Users marked in green are currently online.

©Jarrod Stenberg 1997-2016. All material except where indicated.


Brickboard.com is not affiliated with nor sponsored by AB Volvo, Volvo Car Corporation, Volvo Cars of North America, Inc. Brickboard.com is a Volvo owner/enthusiast site, similar to a club, and does not intend to pose as an official Volvo site. The official Volvo site can be found here.

All participants agree to these terms.
Powered by Denizen - Custom Software for Enthusiasts