Quantcast
RWD - 1992 245 (LH2.4) Idle Problems, Missing, Rough Running,1000rpm+ Runs Great

Volvo RWD 200 Forum

INDEX FOR 9/2019(CURRENT) INDEX FOR 10/2017 200 INDEX [<<]  [>>]

 VIEW    REPLY TO THIS MESSAGE    PRINT   SAVE   A    A 

1992 245 (LH2.4) Idle Problems, Missing, Rough Running,1000rpm+ Runs Great 200

Hi Everyone,

Today with a warm engine, while driving my 1992 245 (LH 2.4) for 15+ minutes, it instantly started rough running/missing at idle, and accelerating slightly above idle. At 1000rpm + it runs great as always.

When the engine is cold, it idles and runs fine. After it warms, it idles very rough when driving. When it's sitting in park, the idle is fairly smooth with only slight intermittent roughness.

The throttle body is clean, TPS is working and properly adjusted, AMM (cleaned) and ECU are 6 months old. Anything 1000rpm+ runs strong and normal, regardless of temperature.

I'm wondering if it might be the ECT? Its wire is still connected but I haven't tested it.

Any ideas are very appreciated. Thanks, Jim






THREADED THREADED EXPANDED FLAT PRINT ALL
MESSAGES IN THIS THREAD

New 1 1992 245 (LH2.4) Idle Problems, Missing, Rough Running,1000rpm+ Runs Great [200]
posted by  someone claiming to be Build  on Wed Jan 16 17:39 CST 2019 >

Cut and paste link:

<< < > >>


Users marked in green are currently online.

©Jarrod Stenberg 1997-2016. All material except where indicated.


Brickboard.com is not affiliated with nor sponsored by AB Volvo, Volvo Car Corporation, Volvo Cars of North America, Inc. Brickboard.com is a Volvo owner/enthusiast site, similar to a club, and does not intend to pose as an official Volvo site. The official Volvo site can be found here.

All participants agree to these terms.
Powered by Denizen - Custom Software for Enthusiasts